Assalammualaikum & Good Day semua :)
Kelas dihadiri oleh hanisah (Shah Alam), Selna (Nilai), Haslawati (Bangi), Linda (Jeram Hilir) & Suzlin (Bdr Bkt Mahkota). Dalam kelas ni akan belajar dari mula membuat & mebakar kek, membancuh buttercream, choc ganache, piping jel, pelbagai jenis nozel, melepa kek dgn buttercream, meletak filling, menggunakan edible image & macam2 lagi. :) Dan menariknya, kelas combo ni, anda dapat jimat rm60 dari yuran nya :)
Menyeronokkan! Semoga berjumpa lagi semua.. :)
Batch 25 Dec 2010:Drawing on Buttercream Cake
Assalammualaikum & Good Day semua :)
Kelas melukis atas kek ni dihadiri oleh Idah (JB), Norlinda (Sepang) & Januar (Selayang). Dengan teknik yang ddipelajari, pada mereka yang tak reti melukis pun akan dapat melukis dengan baik atas kek. Dan belajar lebih mendalam lagi tentang piping gel. All the best semua :)
Kelas melukis atas kek ni dihadiri oleh Idah (JB), Norlinda (Sepang) & Januar (Selayang). Dengan teknik yang ddipelajari, pada mereka yang tak reti melukis pun akan dapat melukis dengan baik atas kek. Dan belajar lebih mendalam lagi tentang piping gel. All the best semua :)
Batch 25 Dec 2010: Variety Cheese
Assalammualaikum & Good Day semua :)
Kelas dihadiri oleh Fariza (JB), Sanisah (Klang), Siti Suhadah (Kerteh), Hazwani (Sepang), Suraya (Rawang) & Idah (JB). Dalam kelas ni akan belajar buat orange cheese cupcakes (juga secara teaori buat jenis kek juga), strawberry jelly cheese, tiramisu cupcakes (juga cara kek juga), rich choc cheese brownies & cheesetart (termasuk cara buat kulitnya secara praktikal). Siap semua, bungkus2 bawak balik berkotak2 :) Semua bergembira & all the best :)
Kelas dihadiri oleh Fariza (JB), Sanisah (Klang), Siti Suhadah (Kerteh), Hazwani (Sepang), Suraya (Rawang) & Idah (JB). Dalam kelas ni akan belajar buat orange cheese cupcakes (juga secara teaori buat jenis kek juga), strawberry jelly cheese, tiramisu cupcakes (juga cara kek juga), rich choc cheese brownies & cheesetart (termasuk cara buat kulitnya secara praktikal). Siap semua, bungkus2 bawak balik berkotak2 :) Semua bergembira & all the best :)
Baking Item For Sale & For Rent
Assalammualaikum & Good Day semua :)
Sneak Preview:
http://bake-and-deco-store.blogspot.com/
More item will be added soon...
Bookmark this page & tell your friends :)
Thank you...
http://bake-and-deco-store.blogspot.c
More item will be added soon...
Bookmark this page & tell your friends :)
Thank you...
Batch 24 Dec 2010: Two stack fondant cake with figurine
Assalammualaikum & Good Day semua :)
Kelas dihadiri oleh fariza (JB), Sanisah (Klang) & Siti Asma (PJ). Semua dibuat from scratch. Fondant yang dibuat adalah homemade. Cara2 untuk stack & construction yg betul dipelajari. Ditambah lagi dengan figurine little girl :)
Kene practice lagi dan lagi supaya tangan lembut lentur. All the best! Muahs...!
Kelas dihadiri oleh fariza (JB), Sanisah (Klang) & Siti Asma (PJ). Semua dibuat from scratch. Fondant yang dibuat adalah homemade. Cara2 untuk stack & construction yg betul dipelajari. Ditambah lagi dengan figurine little girl :)
Kene practice lagi dan lagi supaya tangan lembut lentur. All the best! Muahs...!
Batch 23 Dec 2010: Basic Buttercream Cake
Fountain Cakes: Perkahwinan Rahizat & Siti Aishah @ 19 December 2010
Assalammualaikum & Good Day semua :)
Rahizat & Siti Aishah merupakan kawan sekerja saya dulu di Cyberjaya. Rahizat pernah menjadi team mate saya dan saya banyak belajar dengan dia. Terkenal dikalangan production team seorang yang sangat rajin membantu, walaupun masa tu dia sendiri sedang busy giloss... Sebelum saya berhenti dari Wolters Kluwer, Cyberjaya 2 tahun yang lepas, saya berjanji akan sponsor wedding cake dorang.
Alhamdullilah, akhirnya selamat mereka diijabkabulkan :) Warna tema merah & putih. Menariknya, majlis reception ni, ada 2 kek! Satu set lagi dari katering dan satu set dari saya.. :) Sebaik selepas acara potong kedua2 set kek, pihak katering cepat2 bawa semua kek turun dari pentas dan potong2 kedua2 set kek tu dan dijamu pada semua hadirin.... Saya gembira sangat! Sebab tak sangka pula pihak katering & tuan majlis nak jamu kek pada tetamu semua. Selalunya akan disimpan untuk famili members aje kan :) Bertambah gembira, sebab ramai ex-collegue saya yang hadir pada majlis tersebut dapat rasa kek yang saya buat.
Kepada Rahizat & Aishah.. semoga berbahagia & ceria selama2nya.... Aminnnn....
Rahizat & Siti Aishah merupakan kawan sekerja saya dulu di Cyberjaya. Rahizat pernah menjadi team mate saya dan saya banyak belajar dengan dia. Terkenal dikalangan production team seorang yang sangat rajin membantu, walaupun masa tu dia sendiri sedang busy giloss... Sebelum saya berhenti dari Wolters Kluwer, Cyberjaya 2 tahun yang lepas, saya berjanji akan sponsor wedding cake dorang.
Alhamdullilah, akhirnya selamat mereka diijabkabulkan :) Warna tema merah & putih. Menariknya, majlis reception ni, ada 2 kek! Satu set lagi dari katering dan satu set dari saya.. :) Sebaik selepas acara potong kedua2 set kek, pihak katering cepat2 bawa semua kek turun dari pentas dan potong2 kedua2 set kek tu dan dijamu pada semua hadirin.... Saya gembira sangat! Sebab tak sangka pula pihak katering & tuan majlis nak jamu kek pada tetamu semua. Selalunya akan disimpan untuk famili members aje kan :) Bertambah gembira, sebab ramai ex-collegue saya yang hadir pada majlis tersebut dapat rasa kek yang saya buat.
Kepada Rahizat & Aishah.. semoga berbahagia & ceria selama2nya.... Aminnnn....
Batch 18 Dec 2010: Stack & Tier Buttercream Wedding Cakes
Assalammualaikum & Good Day semua :)
Kelas Kek perkahwinan bertingkat ni jarang diminta. Mungkin ramai yang seram sejuk nak buat kek tinggi2 :) Sebenarnya, dengan teknik yang diajarkan, tak sesusah mana pun. malah lagiii seronok. Lebih2 lagi teknik & rahsia untuk mendapatkan bunga rose yang cantik dan gah atas buttercream cake. Contruction yang betul juga penting untuk dapatkan kek bertingkat ni.
Kelas ini dihadiri oleh student setia saya, Kak Roza (Serdang) & adik manis Norlinda (Sepang). Terus berusaha ya.. InsyaAllah pasti berjaya.. Amin.. Bersua lagi :)
Kelas Kek perkahwinan bertingkat ni jarang diminta. Mungkin ramai yang seram sejuk nak buat kek tinggi2 :) Sebenarnya, dengan teknik yang diajarkan, tak sesusah mana pun. malah lagiii seronok. Lebih2 lagi teknik & rahsia untuk mendapatkan bunga rose yang cantik dan gah atas buttercream cake. Contruction yang betul juga penting untuk dapatkan kek bertingkat ni.
Kelas ini dihadiri oleh student setia saya, Kak Roza (Serdang) & adik manis Norlinda (Sepang). Terus berusaha ya.. InsyaAllah pasti berjaya.. Amin.. Bersua lagi :)
FOR SALE: Homemade & Halal Fondant
Assalammualaikum & Good Day semua :)
Harga
1 adunan (900g++) - RM20
2 adunan (1.8kg++) - RM36
Flavour
- Vanilla
- Strawberry
Tempahan & Penyimpanan
Tempahan perlu dibuat sekurang2nya 3 hari awal. Simpanan dalam "cling warp" & air tight container bertahan selama 5 hari. Best use within 2 days.
Self pickup
- Seksyen 5 Tambahan, Bandar Baru Bangi
- KLCC
Pos Laju (Semenanjung Malaysia Sahaja)
- RM10 untuk 1 adunan
- RM15 untuk 2 adunan
- Lebih dari 2 adunan, sila email untuk mengetahui rate
Cara Tempahan
Email info berikut ke deheart@gmail.com
Nama:
Contact No:
Address (jika untuk pos):
Tarikh pickup/post:
Kuantiti:
Flavour:
Harga
1 adunan (900g++) - RM20
2 adunan (1.8kg++) - RM36
Flavour
- Vanilla
- Strawberry
Tempahan & Penyimpanan
Tempahan perlu dibuat sekurang2nya 3 hari awal. Simpanan dalam "cling warp" & air tight container bertahan selama 5 hari. Best use within 2 days.
Self pickup
- Seksyen 5 Tambahan, Bandar Baru Bangi
- KLCC
Pos Laju (Semenanjung Malaysia Sahaja)
- RM10 untuk 1 adunan
- RM15 untuk 2 adunan
- Lebih dari 2 adunan, sila email untuk mengetahui rate
Cara Tempahan
Email info berikut ke deheart@gmail.com
Nama:
Contact No:
Address (jika untuk pos):
Tarikh pickup/post:
Kuantiti:
Flavour:
Batch 14 Dec 2010: Combo A - Basic Buttercream CupCake & Cake
Assalammualaikum & Good Day semua :)
Kelas Asas Membuat & Mendeko Cupcakes & Cakes yang diambil secara combo ni lebih jimat & menyeronokkan. Kelas ini dihadiri oleh Eva (Kajang) & Emirosli (Penang). Belajar dari asas bahan2 kek, membancuh cupcakes, cake, buttercream ,choc ganache & piping gel. Belajar mengunakan beberapa nozel, mewarna buttercream dan banyak lagi... Bukan hanya buat, banyak tips diberikan juga. Semoga berjaya & bertemu lagi yer.. Keep in touch :)
Kelas Asas Membuat & Mendeko Cupcakes & Cakes yang diambil secara combo ni lebih jimat & menyeronokkan. Kelas ini dihadiri oleh Eva (Kajang) & Emirosli (Penang). Belajar dari asas bahan2 kek, membancuh cupcakes, cake, buttercream ,choc ganache & piping gel. Belajar mengunakan beberapa nozel, mewarna buttercream dan banyak lagi... Bukan hanya buat, banyak tips diberikan juga. Semoga berjaya & bertemu lagi yer.. Keep in touch :)
Batch 12 Dec 2010: Basic Buttercream CupCake
Batch 11 Dec 2010: Buttercream Doll Cake
Assalammualaikum & Good Day semua :)
Kelas Buttercream Doll Cake dihadiri oleh Nathrah (Puchong). Doll cake juga dikenali sebagai barbie doll cake atau princess cake. Tapi saya lagi senang gunakan term Doll cake. Sebab kebanyakkan kek sebegini kita hanya gunakan doll pick, yang sekerat badan sahaja, bukan barbie do
Kelas Buttercream Doll Cake dihadiri oleh Nathrah (Puchong). Doll cake juga dikenali sebagai barbie doll cake atau princess cake. Tapi saya lagi senang gunakan term Doll cake. Sebab kebanyakkan kek sebegini kita hanya gunakan doll pick, yang sekerat badan sahaja, bukan barbie do
Mini Cheese Tart & Free Delivery @ 11 Feb (Friday)
Assalammualaikum & Good Day semua :)
Alhamdullilah, mini cheese tart dengan free delivery yg dijalankan pada hari ini (9 feb 2010) mendapat sambutan hangat. Sebanyak 325pcs mini cheese tart & 300pcs tart shell telah selamat diterima pada pembeli semua di sekitar area KLCC & BB Bangi. Terima Kasih atas sokongan & kepercayaan!
Belum sempat saya sampai rumah, bertalu2 pula org call/sms/email berminat nak order! Jadi hari jumaat ini (11th Feb) saya akan buat FREE Delivery lagi di kawasan sekitar KLCC, Kg Baru, Bandar Kinrara, & BB Bangi. Tapi pada yang nak pickup dari rumah saya sendiri di BB Bangi juga dialu-alukan. Untuk pengetahuan semua, Mini cheese tart ini boleh di order pada bila2 masa. Cuma FREE DELIVERY ni hanya ada sekali-sekala, bila saya ada ke KL atau ke kawasan tertentu sahaja :) InsyaAllah minggu depan ada FREE DELIVERY ke Putrajaya & Cyberjaya pula. Akan diwar-warkan...
MINI CHEESE TART
Box & Price
Small box of 25pcs = RM22
Large box of 50pcs = RM40
Flavour
* Blueberry
* Strawberry
* Kiwi
* Lemon
* Chocolate
## Boleh campur
Self- pickup
Seksyen 5 Tambahan, Bandar Baru Bangi
Map: http://www.idealisme.net/deheart/map_bangi.jpg
FREE Delivery
Free delivery hanya pada 11th Feb 2011 (Jumaat) di sekitar kawasan
berikut sahaja:-
*KLCC dan kawasan berdekatan
*Kg baru
*Bandar Baru Bangi
*Puchong Jaya & Bandar Kinrara
##Waktu penghantaran diantara 11pm - 1pm
Cara Menempah
Email info berikut ke deheart@gmail.com:-
Nama:
Contact No:
Jenis kotak & Kuantiti:
Flavour:
Tarikh & Masa Pickup:
Untuk penghantaran percuma pada 11th Feb 2011,
Sila berikan alamat & landmark:
MEMBELI KULIT TART SAHAJA
Tambah pendapatan anda dengan menjual Cheese tart, Fruit tart & Chocolate tart.
Caranya boleh klik: http://sweetkeju.blogspot.com/2011/01/tambah-pendapatan.html
1 bekas 100pcs = RM28
Dengan pembelian 1 bekas kulit tart, boleh dapatkan pelbagai resipi
istimewa tart dengan harga RM5.
Free Delivery pada 11hb Feb 2011 ke area seperti diatas.
Untuk membeli, sila email deheart@gmail.com
Alhamdullilah, mini cheese tart dengan free delivery yg dijalankan pada hari ini (9 feb 2010) mendapat sambutan hangat. Sebanyak 325pcs mini cheese tart & 300pcs tart shell telah selamat diterima pada pembeli semua di sekitar area KLCC & BB Bangi. Terima Kasih atas sokongan & kepercayaan!
Belum sempat saya sampai rumah, bertalu2 pula org call/sms/email berminat nak order! Jadi hari jumaat ini (11th Feb) saya akan buat FREE Delivery lagi di kawasan sekitar KLCC, Kg Baru, Bandar Kinrara, & BB Bangi. Tapi pada yang nak pickup dari rumah saya sendiri di BB Bangi juga dialu-alukan. Untuk pengetahuan semua, Mini cheese tart ini boleh di order pada bila2 masa. Cuma FREE DELIVERY ni hanya ada sekali-sekala, bila saya ada ke KL atau ke kawasan tertentu sahaja :) InsyaAllah minggu depan ada FREE DELIVERY ke Putrajaya & Cyberjaya pula. Akan diwar-warkan...
MINI CHEESE TART
Box & Price
Small box of 25pcs = RM22
Large box of 50pcs = RM40
Flavour
* Blueberry
* Strawberry
* Kiwi
* Lemon
* Chocolate
## Boleh campur
Self- pickup
Seksyen 5 Tambahan, Bandar Baru Bangi
Map: http://www.idealisme.net/deheart/map_bangi.jpg
FREE Delivery
Free delivery hanya pada 11th Feb 2011 (Jumaat) di sekitar kawasan
berikut sahaja:-
*KLCC dan kawasan berdekatan
*Kg baru
*Bandar Baru Bangi
*Puchong Jaya & Bandar Kinrara
##Waktu penghantaran diantara 11pm - 1pm
Cara Menempah
Email info berikut ke deheart@gmail.com:-
Nama:
Contact No:
Jenis kotak & Kuantiti:
Flavour:
Tarikh & Masa Pickup:
Untuk penghantaran percuma pada 11th Feb 2011,
Sila berikan alamat & landmark:
MEMBELI KULIT TART SAHAJA
Tambah pendapatan anda dengan menjual Cheese tart, Fruit tart & Chocolate tart.
Caranya boleh klik: http://sweetkeju.blogspot.com/2011/01/tambah-pendapatan.html
1 bekas 100pcs = RM28
Dengan pembelian 1 bekas kulit tart, boleh dapatkan pelbagai resipi
istimewa tart dengan harga RM5.
Free Delivery pada 11hb Feb 2011 ke area seperti diatas.
Untuk membeli, sila email deheart@gmail.com
Batch 11 Dec 2010: Basic Fondant Wedding Cake
Assalammualaikum & Good Day semua :)
Kelas ni dihadiri oleh Marina (Muar), Muziyah (Muar) & Emi (Penang).Pengenalan dalam dunia fondant untuk wedding cake. Berbaloi untuk mereka yang baru pertama kali nak menceburkan diri dalam kek fondant. Akan buat praktikal untuk membuat homemade fondant. Dalam kelas ni juga akan pelajari 3 jenis deko kek fondant perkahwinan dan cara mengubah ready made sugarpaste flower.
Semoga semua berjaya & berjumpa lagi :)
Pada yang nak join kelas ni, klik Basic Fondant Wedding Cake
Kelas ni dihadiri oleh Marina (Muar), Muziyah (Muar) & Emi (Penang).Pengenalan dalam dunia fondant untuk wedding cake. Berbaloi untuk mereka yang baru pertama kali nak menceburkan diri dalam kek fondant. Akan buat praktikal untuk membuat homemade fondant. Dalam kelas ni juga akan pelajari 3 jenis deko kek fondant perkahwinan dan cara mengubah ready made sugarpaste flower.
Semoga semua berjaya & berjumpa lagi :)
Pada yang nak join kelas ni, klik Basic Fondant Wedding Cake
Subscribe to:
Posts (Atom)
About Me & Location
de`HearT Bake & Deco Classes owned by Deheart Idealisme (001889159-K) since 2006 - a home baker and decorator
Name: Ellie Hj Darus
Email: deheart@gmail.com
Contact No: 019 4774566
Psst! When SMSing me, pls mention ur name. No name, no reply yeah :)
Address: No 3, Jalan Tropika 4,
Taman Tropika, Sg Tangkas,
Kajang, Selangor
(berdekatan stesen komuter UKM)
[Klik Untuk Print Peta]
Name: Ellie Hj Darus
Email: deheart@gmail.com
Contact No: 019 4774566
Psst! When SMSing me, pls mention ur name. No name, no reply yeah :)
Address: No 3, Jalan Tropika 4,
Taman Tropika, Sg Tangkas,
Kajang, Selangor
(berdekatan stesen komuter UKM)
[Klik Untuk Print Peta]
PERSONAL CLASS
- Personal class hanya boleh dibuat pada hari selasa & rabu sahaja.
- Minimum 3 jenis kelas atau sekurang-kurangnya jumlah fees RM700 dalam 1 hari
- Diskaun sebanyak 5% diberikan untuk kelas personal yang berjumlah melebihi RM900
- Kelas adalah secara fully hands on dan akan bawa pulang semua hasil yang dibuat. Untuk kek sebiji, akan bawa pulang size 8"
- Isi borang daftar kelas dan nyatakan kelas & tarikh yag dipilih dalam ruangan yg disediakan
Pemberitahuan
- Sila datang 10 minit sebelum kelas bermula.
- tidak dibenarkan membawa sesiapa agar perjalanan kelas tidak terganggu
- sila beritahu selewat-lewatnya 5 hari sebelum hari kelas jika tidak dapat hadir atau deposit tidak dikembalikan. Boleh juga cari penganti.
- semua kelengkapan pembelajaran disediakan
- ruang belajar yang selesa dan berhawa dingin, bilik solat, telekung dan sejadah disediakan
- lunch disediakan untuk kelas melebihi 6 jam dan light refreshment untuk kelas kurang dari 6 jam
- Untuk peserta dari kawasan luar yang memerlukan penginapan, boleh check City Boutique Hotel, Bandar Baru Bangi. Website: http://www.cityboutiquehotel.com.my/
- tidak dibenarkan membawa sesiapa agar perjalanan kelas tidak terganggu
- sila beritahu selewat-lewatnya 5 hari sebelum hari kelas jika tidak dapat hadir atau deposit tidak dikembalikan. Boleh juga cari penganti.
- semua kelengkapan pembelajaran disediakan
- ruang belajar yang selesa dan berhawa dingin, bilik solat, telekung dan sejadah disediakan
- lunch disediakan untuk kelas melebihi 6 jam dan light refreshment untuk kelas kurang dari 6 jam
- Untuk peserta dari kawasan luar yang memerlukan penginapan, boleh check City Boutique Hotel, Bandar Baru Bangi. Website: http://www.cityboutiquehotel.com.my/
- Perkhidmatan pengangkutan dari stesen komuter UKM disediakan.
Photo Kelas & Peserta
- Apam Polkadot
- Baking and Deco Cake
- Baking and Deco Cupcakes
- Basic Buttercream Cake
- Blackforest Cake
- Blackforest Cream Truffle
- Buttercream n Fondant Doll Cake
- Cake in Jar
- Cheese Tart
- Chocolate Cake
- Combo Class
- D.I.Y Stand
- Demo Class
- Drawing on Buttercream Cake
- Fondant Cake
- Ice Cream Cake
- Italian Rainbow Cake
- Lapis Cheezy
- Membina Blog
- Mini Pack Cakes
- Miscellaneous
- Moist Choc Cake with Choc Roses
- Mother and Kids Activities
- Murtabak Cheese Cracker
- Other Event
- Pavlova
- Personal Class
- Red Velvet Cake
- Salut Kek Dgn Buttercream
- Special Class
- Stacked Buttercream Cakes
- Stacked Fondant Cake
- Steam Buttercream Cake
- Tartlet
- Tutty Fruity Cream
- Variety Cakes
- Variety Cheese
- Variety Cupcakes