JADUAL KELAS BULAN FEBRUARY 2012

** Klik pada gambar module untuk lihat lebih jelas
** Gunakan borang daftar untuk mendaftar. KLIK SINI


Basic Buttercream Cupcakes (KELAS DAH PENUH)
Tarikh: 1 Feb 2012 || Masa: 10.30am - 5.30pm

Drawing on Buttercream Cake
Tarikh: 5 Feb 2012 || Masa: 10.30am - 12.30pm

Basic Buttercream Cupcakes
Tarikh: 11 Feb 2012 || Masa: 10.30am - 5.30pm


Drawing on Buttercream Cake
Tarikh: 12 Feb 2012 || Masa: 10.30am - 12.30pm

Chocolate Cake (KELAS DAH PENUH)
Tarikh: 18 Feb 2012 || Masa: 10.30am - 4.30pm

Variety Cheese (KELAS DAH PENUH)
Tarikh: 25 Feb 2012 || Masa: 10.30am - 4.30pm

Tartlets (KELAS DAH PENUH)
Tarikh: 26 Feb 2012 || Masa: 10.30am - 2pm

Apam Polkadot (KELAS DAH PENUH)
Tarikh: 26 Feb 2012 || Masa: 3pm - 5pm

Basic Buttercream Cake (PROMO FEES: RM170 only)
Tarikh: 28 Feb 2012 || Masa: 10.30am - 4.30pm

** sebarang pertanyaan bole email ke deheart@gmail.com



JENIS-JENIS KELAS

PERSONAL CLASS
  • Personal class hanya boleh dibuat pada hari selasa & rabu sahaja.
  • Minimum 3 jenis kelas atau sekurang-kurangnya jumlah fees RM700 dalam 1 hari
  • Diskaun sebanyak 5% diberikan untuk kelas personal yang berjumlah melebihi RM900
  • Kelas adalah secara fully hands on dan akan bawa pulang semua hasil yang dibuat. Untuk kek sebiji, akan bawa pulang size 8"
SENARAI MODUL YANG DISEDIAKAN:

BASIC BUTTERCREAM CUPCAKES
Duration: 6 jam
Fees: RM280 seorang
Personal Class Fees: RM350

Anda akan pelajari:-

- membancuh dan membuat cupcakes, buttercream, chocolate ganache dan piping jelly
- mengenali fungsi-fungsi peralatan dan bahan asas
- mempelajari dan mempraktikan beberapa jenis nozzles
- pengenalan dan cara mengggunakan edible image dengan betul
- teknik melepa cupcakes dan mendeko 9 biji cupcakes
- bawa pulang 9 biji cupcakes yang dibuat sendiri

Batch 22 January 2011: Combo A - Basic Buttercream Cake & Cupcakes


BASIC BUTTERCREAM CAKE

Duration: 6 jam
Fees: RM280 seorang
Personal Class Fees: RM350

Anda akan pelajari:-

- mengenali fungsi-fungsi peralatan dan bahan asas
- membancuh , membakar dan menghasilkan sponge cake
- membancuh dan  mewarnakan buttercream
- teknik memotong  dan  meletakkan filling serta meyalut kek dengan buttercream
- mengenali  dan  teknik yg betul menggunakan edible image
- mempelajari dan mempraktikan beberapa jenis nozzles
- setiap peserta akan bawa pulang sebiji kek yang telah siap dibuat  dan ; deko sendiri

Combo Class: Basic Buttercream Cake + Drawing on Buttercream Cake ~ 31 March 2012


DRAWING WITH PIPING JELLY

Duration: 3 hours
Fees: RM180 seorang
Personal Class Fees: RM250

Anda akan pelajari:-

- peserta akan diberikan sebiji kek yang telah siap disalut dengan buttercream
- teknik melukis, transfer, touch-up lukisan dengan menggunakan buttercream  dan  piping jelly
- membancuh, mewarna dan menggunakan piping jelly
- tips-tips untuk menghasilkan lukisan pada kek
- hasil yang dibuat akan dibawa pulang



















VARIETY TARTLETS
Duration: 4 jam
Fees: RM180 seorang
Personal Class Fees: RM250

Anda akan pelajari:-

- membancuh  dan  membuat tart shell
- membuat  dan  menghasilkan 3 jenis tartlet: 
  # Cheese Tart
  # Fruit Tart
  # Nutty Fruity Chocolate Tart
- semua hasil akan dibawa pulang

NEW MODULE: Variety Tartlet


LAPIS CHEEZY & TUTTY FRUITY CREAM DESSERT
Duration: 2 jam
Fees: RM150 seorang
Personal Class Fees: RM220


Anda akan pelajari:-

- membancuh dan menghasilkan lapis cheezy berfilling
   blueberry, chocolate, orange peach  dan  coffee tiramisu
- membancuh dan menghasilkan Tutty Fruity Cream Dessert
- akan bawa pulang 4pcs lapis cheezy  dan  4pcs tutty fruity cream dessert
         
Lapis Cheezy & Tutty Fruity Cream Dessert

STEAM BUTTERCREAM CAKE

Duration: 4 hours
Fees: RM250 seorang
Personal Class Fees: RM320 seorang

Anda akan pelajari:-

- peserta akan diberi sebiji kek size 6" yang telah siap dibakar
- membancuh buttercream yang sesuai untuk menyalut kek
- membancuh buttercream untuk bunga ros  dan  daun
- cara, teknik dan "do & don't" membuat steam buttercream
- mendeko kek, membuat bunga ros  dan  border
- teknik dan tips menggunakan "air-brush"
- hasil yang dibuat akan dibawa pulang

Steam Buttercream Class


APAM POLKADOT
Duration: 2 jam
Fees: RM70 seorang
Personal Class Fees: RM150

Anda akan pelajari:-

- membancuh  dan  menghasilkan apam polkadot gebus  dan  apam mekar yang menawan
- teknik mengedot, meletakkan inti  dan  mengukus
- banyak langkah2  dan  tips akan diberikan utk mendapatkan hasil yang gebu  dan  lembut
- cara packing, penyimpanan  dan  cara pos
- setiap peserta akan bawa pulang 10 biji apam polkadot

Apam Polkadot


MOIST CHOCOLATE CAKE WITH CHOC ROSES

Duration: 5 jam
Fees: RM250 seorang
Personal Class Fees: RM320 seorang

Anda akan pelajari:-

- membancuh dan menghasilkan moist chocolate cake
- membancuh  dan  membuat chocolate ganache
- membentuk chocolate roses
- menyalut kek dengan chocolate ganache
- mendeko kek dengan beberapa jenis nozel
- peserta akan mendeko  dan  bawa pulang sebiji kek 6" yang dihasilkan


Moist Choc Cake with Choc Roses


ICE CREAM CAKE
Duration: 4 jam
Fees: RM200 seorang
Personal Class Fees: RM300

Anda akan pelajari:-

- membancuh  dan  membuat sponge cake
- membancuh  dan  membuat home made ice cream  dan  fresh cream frosting
- cara "assemble"  dan  mendeko kek
- bawa pulang sebiji kek 6" yang dihasilkan

Ice Cream Cake with Strawberry Fruit


BLACKFOREST CAKE

Duration: 4 jam
Fees: RM200 seorang
Personal Class Fees: RM300

Anda akan pelajari:-

- membancuh  dan  membuat chocolate sponge cake
- menyediakan blackforest filling (cook method)
- membancuh fresh cream frosting
- cara "assemble"  dan  mendeko kek
- bawa pulang sebiji kek 6" yang dihasilkan

Class: Blackforest Cake


RAINBOW CAKE WITH SPECIAL CREAM CHEESE

Duration: 4 jam
Fees: RM180 seorang
Personal Class Fees: RM300

Anda akan pelajari:-

- membancuh  dan  membuat  Rainbow Cake
- membancuh  dan  membuat special cream cheese frosting
- belajar cara menyalut  dan  mendeko kek
- peserta akan bawa pulang potongan kek yang dihasilkan

Italian Rainbow Cake with Special Cream Cheese


RED VELVET CAKE

Duration: 3 jam
Fees: RM150 seorang
Personal Class Fees: RM250

Anda akan pelajari:-

- membancuh  dan  membuat Red Velvet Cake yang lembut  dan  terasa coklat
- membancuh  dan  membuat special cream cheese frosting
- cara mendapatkan merah yang cantik
- cara membuat "crumb" sebagai hiasan tanpa merosakkan cake
- belajar cara menyalut  dan  mendeko kek
- peserta akan bawa pulang  potongan kek yang dihasilkan

Red Velvet Cake with Special Cream Cheese



KEK PERKAHWINAN 3 TINGKAT BUTTERCREAM

Duration: 6 jam
Fees: RM450 seorang
(Fees yang sama utk personal class)

Anda akan pelajari:-

- peserta akan diberi 3 biji kek span yg telah siap di bakar bersaiz 6", 8" dan 10"
- membancuh buttercream untuk kek  dan  buttercream yang sesuai utk bunga ros
- meletakkan filling  dan  melepa kek
- membuat, membentuk  dan  cara meletakkan bunga ros, daun  dan  borders
- method "stack"  dan "tier"
- teknik dan tips menggunakan "air-brush"
- peserta akan bawa pulang 3 tingkat kek yang telah dihasilkan

3 tier & stack buttercream cake


MINI PACK CAKES 
Duration: 4 jam
Fees: RM300 seorang
Personal Class Fees: RM500

Anda akan pelajari:

- membuat, membancuh, menghias 5 jenis mini pack cakes:
 * Chocolate Orange Cake with Choc Glaze
 * Caramel Almond Butter Moist Cake
 * Carrot Apple Walnut Cake with Cream Cheese
 * Yogurt Prune Cake with Snow Icing
 * Cadburry Peanut Butter Cake
- Setiap peserta akan bawa pulang 5 pack setiap jenis yang dipelajari

NEW CLASS: Mini Pack Cakes Yogurt Prune Cake with Snow Icing

Caramel Almond Butter Moist CaKe Cadburry Peanut Butter Cake


CLASSIC MOIST CHOC CAKE WITH CHOC GLAZE 
Duration: 4 jam
Fees: RM200 seorang
Personal Class Fees: RM300


Anda akan pelajari:-
- membancuh dan menghasilkan moist chocolate cake
- membancuh  dan  membuat chocolate glaze & fresh cream dari non-dairy cream
- menyalut kek dengan fresh cream & chocolate glaze
- menyiapkan hiasan kek ala cafe
- bawa pulang:  kek 6" yang dihasilkan























ALL CHOCOLATES CAKES 
Duration: 7 jam
Fees: RM280 seorang
Personal Class Fees: RM700 / RM250 setiap satu jenis kek

Anda akan pelajari:-- membancuh dan menghasilkan 3 jenis kek yang exclusive dengan menggunakan bahan-bahan terpilih dan terbaik beserta dark chocolate export
  • Chocolate Caramel Salted Cake
  • Chocolate Perfection Cake
  • Chilled Oreo Chocolate Cheese Cake
- menyalut kek dengan choc glaze
- menggunakan ring untuk chilled cake
- membuat choc deco
- bawa pulang setiap kepingan kek







MURTABAK CHEESE CRACKER 
Duration: 1 1/2 jam
Fees: RM100 seorang
Personal Class Fees: RM180

Anda akan pelajari:-
- membuat & menghasilkan murtabak cheese cracker yang enak dan harum

- bawa pulang 1 bekas mini pack























CHEEZY BREAD PUDDING
Duration: 1 1/2 jam
Fees: RM100 seorang
Personal Class Fees: RM180

Anda akan pelajari:-
- membuat & menghasilkan cheezy bread pudding  & sos vanilla dengan resipi yang mudah tetapi rasa yang sangat enak.

- bawa pulang 1 bekas mini pack






















SNOWY COTTON CHEESE CAKE
Duration: 1 1/2 jam
Fees: RM150 seorang
Personal Class Fees: RM250

Anda akan pelajari:-

- menghasilkan snowy cotton cheese cake dengan method yang mudah & cepat. Kek yang sangat lembut, cheezy dan pasti digemari
- bawa pulang sebahagian kek



MINI PAVLOVA

Duration: 2 jam
Fees: RM150 seorang
Personal Class Fees: RM200

Anda akan pelajari:-
- menghasilkan & mempelajari teknik & tip mendapatkan pavlova yang cantik.
- beberapa jenis topping

- cara penyimpanan & hiasan
- bawa pulang sebahagian yang dihasilkan

























ALL FRUITY CAKES ** new module
Duration: 7 jam
Fees: RM280 seorang
Personal Class Fees: RM700 / RM250 setiap satu jenis kek

Anda akan pelajari:-- membancuh dan menghasilkan 3 jenis kek yang exclusive dengan menggunakan bahan-bahan terpilih dan terbaik 
  • Moist Cheezy Carrot Cake
  • Banana Chocolate Fudge Cake
  • Fruitilicious Cake
























HOKKAIDO CUPCAKES
Duration: 1 1/2 jam
Fees: RM100 seorang
Personal Class Fees: RM200

Anda akan pelajari:-
- menghasilkan hokkaido cupcakes dgn resipi original (bukan chiffon)
- filling yg ala2 ice cream

- cara penyimpanan & hiasan
- bawa pulang sebahagian yang dihasilkan




CREAM PUFF

Duration: 1 1/2 jam
Fees: RM100 seorang
Personal Class Fees: RM200

Anda akan pelajari:-
- menghasilkan cream puff yang gebu
- pelbagai jenis filling

- cara penyimpanan
- bawa pulang sebahagian yang dihasilkan



























CONGO BARS
Duration: 1 1/2 jam
Fees: RM150 seorang
Personal Class Fees: RM250

Anda akan pelajari:-
- dua jenis: Chocolate Walnut Congo Bars & Butterscotch Choc Congo Bars

- menghasilkan dessert congo bars dengan chocolate yg "melty"- cara penyimpanan & hiasan
- bawa pulang sebahagian yang dihasilkan




























FUDGY BROWNIES
Duration: 1 1/2 jam
Fees: RM120 seorang
Personal Class Fees: RM200

Anda akan pelajari:-
- menghasilkan Brownies - Rich Chocolate d- cara penyimpanan & hiasan
- bawa pulang sebahagian yang dihasilkan




BASIC MUFFIN
*
blueberry, strawberry, chocolate

Duration:2  jam
Fees: RM150 seorang
Personal Class Fees: RM220

Anda akan pelajari:-
- teknik menghasilkan muffin dengan pelbagai jenis filling
- cara penyimpanan

- bawa pulang sebahagian yang dihasilkan

























BLACKFOREST CHEESE CAKEDuration: 2  jam
Fees: RM150 seorang
Personal Class Fees: RM250

Anda akan pelajari:-
- teknik menghasilkan "chilled cheese cake
- cara penyimpanan

- bawa pulang sebahagian yang dihasilkan



















DAIM CROQUANT MINI PACK CAKE
Duration: 2  jam
Fees: RM150 seorang
Personal Class Fees: RM250



























ASAS PEMBUATAN COKLAT
Duration: 5  jam
Fees: RM200 seorang
Personal Class Fees: RM350

Anda pelajari:
- asas coklat, bahan, peralatan, pembuatan & penyimpanan
- menghasilkan: 

  • Praline - 3 jenis
  • Lollichoc
  • Marshmellow Stick
  • Chocolate Oreo Cookies
  • Chocolate Bar
  • Transfer Image Chocolate 


















FLAWLESS FRESH CREAM DOLL CAKE
Duration: 4  jam
Fees: RM330 seorang
Personal Class Fees: RM400

Anda pelajari:
- untuk mendapatkan hasil deko yang menarik. "flawless"
- teknik & tips untuk handle fresh cream




** Semua jenis kelas adalah secara group hands on (buat bersama-sama) dan hasil akan dibahagikan sama kecuali untuk kek akan bawa pulang size 6" atau seperti yang dinyatakan.




Kelas Drawing on Buttercream Cake pada 5 February 2012

Assalammualaikum & Good Day semua :)

Terhad pada 6 orang peserta sahaja. REGISTER SEGERA!

Kelas Basic Buttercream Cupcakes pada 1 February 2012

Assalammualaikum & Good Day semua :)

LAST CALL! Kelas Apam Polkadot ESOK (21 Jan)

Assalammualaikum & Good Day semua :)

Kelas Apam polkadot esok (11am-1pm, RM50) ada satu lagi kosong sebab ada sorang peserta tak dapat hadir. Yg berminat nak join, sila emailkan nama & no contact ke deheart@gmail.com

LATEST UPDATE @ 2.40pm: FULL :)

Apam Polkadot