- Personal class hanya boleh dibuat pada hari selasa & rabu sahaja.
- Minimum 3 jenis kelas atau sekurang-kurangnya jumlah fees RM700 dalam 1 hari
- Diskaun sebanyak 5% diberikan untuk kelas personal yang berjumlah melebihi RM900
- Kelas adalah secara fully hands on dan akan bawa pulang semua hasil yang dibuat. Untuk kek sebiji, akan bawa pulang size 8"
SENARAI MODUL YANG DISEDIAKAN:
BASIC BUTTERCREAM CUPCAKES
BASIC BUTTERCREAM CUPCAKES
Fees: RM280 seorang
Personal Class Fees: RM350
Anda akan pelajari:-
- membancuh dan membuat cupcakes, buttercream, chocolate ganache dan piping jelly
- mengenali fungsi-fungsi peralatan dan bahan asas
- mempelajari dan mempraktikan beberapa jenis nozzles
- pengenalan dan cara mengggunakan edible image dengan betul
- teknik melepa cupcakes dan mendeko 9 biji cupcakes
- bawa pulang 9 biji cupcakes yang dibuat sendiri
BASIC BUTTERCREAM CAKE
Duration: 6 jam
Fees: RM280 seorang
Personal Class Fees: RM350
Anda akan pelajari:-
- mengenali fungsi-fungsi peralatan dan bahan asas
- membancuh , membakar dan menghasilkan sponge cake
- membancuh dan mewarnakan buttercream
- teknik memotong dan meletakkan filling serta meyalut kek dengan buttercream
- mengenali dan teknik yg betul menggunakan edible image
- mempelajari dan mempraktikan beberapa jenis nozzles
- setiap peserta akan bawa pulang sebiji kek yang telah siap dibuat dan ; deko sendiri
DRAWING WITH PIPING JELLY
Duration: 3 hours
Fees: RM180 seorang
Personal Class Fees: RM250
Anda akan pelajari:-
- peserta akan diberikan sebiji kek yang telah siap disalut dengan buttercream
- teknik melukis, transfer, touch-up lukisan dengan menggunakan buttercream dan piping jelly
- membancuh, mewarna dan menggunakan piping jelly
- tips-tips untuk menghasilkan lukisan pada kek
- hasil yang dibuat akan dibawa pulang
VARIETY TARTLETS
Duration: 4 jam
Fees: RM180 seorang
Personal Class Fees: RM250
Anda akan pelajari:-
- membancuh dan membuat tart shell
- membuat dan menghasilkan 3 jenis tartlet:
# Cheese Tart
# Fruit Tart
# Nutty Fruity Chocolate Tart
- semua hasil akan dibawa pulang
Duration: 2 jam
Fees: RM150 seorang
Personal Class Fees: RM220
Anda akan pelajari:-
- membancuh dan menghasilkan lapis cheezy berfilling
blueberry, chocolate, orange peach dan coffee tiramisu
- membancuh dan menghasilkan Tutty Fruity Cream Dessert
- akan bawa pulang 4pcs lapis cheezy dan 4pcs tutty fruity cream dessert
STEAM BUTTERCREAM CAKE
Duration: 4 hours
Fees: RM250 seorang
Personal Class Fees: RM320 seorang
Anda akan pelajari:-
- peserta akan diberi sebiji kek size 6" yang telah siap dibakar
- membancuh buttercream yang sesuai untuk menyalut kek
- membancuh buttercream untuk bunga ros dan daun
- cara, teknik dan "do & don't" membuat steam buttercream
- mendeko kek, membuat bunga ros dan border
- teknik dan tips menggunakan "air-brush"
- hasil yang dibuat akan dibawa pulang
APAM POLKADOT
Duration: 2 jam
Fees: RM70 seorang
Personal Class Fees: RM150
Anda akan pelajari:-
- membancuh dan menghasilkan apam polkadot gebus dan apam mekar yang menawan
- teknik mengedot, meletakkan inti dan mengukus
- banyak langkah2 dan tips akan diberikan utk mendapatkan hasil yang gebu dan lembut
- cara packing, penyimpanan dan cara pos
- setiap peserta akan bawa pulang 10 biji apam polkadot
MOIST CHOCOLATE CAKE WITH CHOC ROSES
Duration: 5 jam
Fees: RM250 seorang
Personal Class Fees: RM320 seorang
Anda akan pelajari:-
- membancuh dan menghasilkan moist chocolate cake
- membancuh dan membuat chocolate ganache
- membentuk chocolate roses
- menyalut kek dengan chocolate ganache
- mendeko kek dengan beberapa jenis nozel
- peserta akan mendeko dan bawa pulang sebiji kek 6" yang dihasilkan
Duration: 2 jam
Fees: RM70 seorang
Personal Class Fees: RM150
Anda akan pelajari:-
- membancuh dan menghasilkan apam polkadot gebus dan apam mekar yang menawan
- teknik mengedot, meletakkan inti dan mengukus
- banyak langkah2 dan tips akan diberikan utk mendapatkan hasil yang gebu dan lembut
- cara packing, penyimpanan dan cara pos
- setiap peserta akan bawa pulang 10 biji apam polkadot
MOIST CHOCOLATE CAKE WITH CHOC ROSES
Duration: 5 jam
Fees: RM250 seorang
Personal Class Fees: RM320 seorang
Anda akan pelajari:-
- membancuh dan menghasilkan moist chocolate cake
- membancuh dan membuat chocolate ganache
- membentuk chocolate roses
- menyalut kek dengan chocolate ganache
- mendeko kek dengan beberapa jenis nozel
- peserta akan mendeko dan bawa pulang sebiji kek 6" yang dihasilkan
ICE CREAM CAKE
Duration: 4 jam
Fees: RM200 seorang
Personal Class Fees: RM300
Anda akan pelajari:-
- membancuh dan membuat sponge cake
- membancuh dan membuat home made ice cream dan fresh cream frosting
- cara "assemble" dan mendeko kek
- bawa pulang sebiji kek 6" yang dihasilkan
BLACKFOREST CAKE
Duration: 4 jam
Fees: RM200 seorang
Personal Class Fees: RM300
Anda akan pelajari:-
- membancuh dan membuat chocolate sponge cake
- menyediakan blackforest filling (cook method)
- membancuh fresh cream frosting
- cara "assemble" dan mendeko kek
- bawa pulang sebiji kek 6" yang dihasilkan
RAINBOW CAKE WITH SPECIAL CREAM CHEESE
Duration: 4 jam
Fees: RM180 seorang
Personal Class Fees: RM300
Anda akan pelajari:-
- membancuh dan membuat Rainbow Cake
- membancuh dan membuat special cream cheese frosting
- belajar cara menyalut dan mendeko kek
- peserta akan bawa pulang potongan kek yang dihasilkan
RED VELVET CAKE
Duration: 3 jam
Fees: RM150 seorang
Personal Class Fees: RM250
Anda akan pelajari:-
- membancuh dan membuat Red Velvet Cake yang lembut dan terasa coklat
- membancuh dan membuat special cream cheese frosting
- cara mendapatkan merah yang cantik
- cara membuat "crumb" sebagai hiasan tanpa merosakkan cake
- belajar cara menyalut dan mendeko kek
- peserta akan bawa pulang potongan kek yang dihasilkan
KEK PERKAHWINAN 3 TINGKAT BUTTERCREAM
Duration: 6 jam
Fees: RM450 seorang
(Fees yang sama utk personal class)
Anda akan pelajari:-
- peserta akan diberi 3 biji kek span yg telah siap di bakar bersaiz 6", 8" dan 10"
- membancuh buttercream untuk kek dan buttercream yang sesuai utk bunga ros
- meletakkan filling dan melepa kek
- membuat, membentuk dan cara meletakkan bunga ros, daun dan borders
- method "stack" dan "tier"
- teknik dan tips menggunakan "air-brush"
- peserta akan bawa pulang 3 tingkat kek yang telah dihasilkan
MINI PACK CAKES
Duration: 4 jam
Fees: RM300 seorang
Personal Class Fees: RM500
Anda akan pelajari:
- membuat, membancuh, menghias 5 jenis mini pack cakes:
* Chocolate Orange Cake with Choc Glaze
* Caramel Almond Butter Moist Cake
* Carrot Apple Walnut Cake with Cream Cheese
* Yogurt Prune Cake with Snow Icing
* Cadburry Peanut Butter Cake
- Setiap peserta akan bawa pulang 5 pack setiap jenis yang dipelajari
Duration: 4 jam
Fees: RM200 seorang
Personal Class Fees: RM300
Anda akan pelajari:-
- membancuh dan membuat sponge cake
- membancuh dan membuat home made ice cream dan fresh cream frosting
- cara "assemble" dan mendeko kek
- bawa pulang sebiji kek 6" yang dihasilkan
BLACKFOREST CAKE
Duration: 4 jam
Fees: RM200 seorang
Personal Class Fees: RM300
Anda akan pelajari:-
- membancuh dan membuat chocolate sponge cake
- menyediakan blackforest filling (cook method)
- membancuh fresh cream frosting
- cara "assemble" dan mendeko kek
- bawa pulang sebiji kek 6" yang dihasilkan
RAINBOW CAKE WITH SPECIAL CREAM CHEESE
Duration: 4 jam
Fees: RM180 seorang
Personal Class Fees: RM300
Anda akan pelajari:-
- membancuh dan membuat Rainbow Cake
- membancuh dan membuat special cream cheese frosting
- belajar cara menyalut dan mendeko kek
- peserta akan bawa pulang potongan kek yang dihasilkan
RED VELVET CAKE
Duration: 3 jam
Fees: RM150 seorang
Personal Class Fees: RM250
Anda akan pelajari:-
- membancuh dan membuat Red Velvet Cake yang lembut dan terasa coklat
- membancuh dan membuat special cream cheese frosting
- cara mendapatkan merah yang cantik
- cara membuat "crumb" sebagai hiasan tanpa merosakkan cake
- belajar cara menyalut dan mendeko kek
- peserta akan bawa pulang potongan kek yang dihasilkan
KEK PERKAHWINAN 3 TINGKAT BUTTERCREAM
Duration: 6 jam
Fees: RM450 seorang
(Fees yang sama utk personal class)
Anda akan pelajari:-
- peserta akan diberi 3 biji kek span yg telah siap di bakar bersaiz 6", 8" dan 10"
- membancuh buttercream untuk kek dan buttercream yang sesuai utk bunga ros
- meletakkan filling dan melepa kek
- membuat, membentuk dan cara meletakkan bunga ros, daun dan borders
- method "stack" dan "tier"
- teknik dan tips menggunakan "air-brush"
- peserta akan bawa pulang 3 tingkat kek yang telah dihasilkan
MINI PACK CAKES
Duration: 4 jam
Fees: RM300 seorang
Personal Class Fees: RM500
Anda akan pelajari:
- membuat, membancuh, menghias 5 jenis mini pack cakes:
* Chocolate Orange Cake with Choc Glaze
* Caramel Almond Butter Moist Cake
* Carrot Apple Walnut Cake with Cream Cheese
* Yogurt Prune Cake with Snow Icing
* Cadburry Peanut Butter Cake
- Setiap peserta akan bawa pulang 5 pack setiap jenis yang dipelajari
CLASSIC MOIST CHOC CAKE WITH CHOC GLAZE
Duration: 4 jam
Fees: RM200 seorang
Personal Class Fees: RM300
Anda akan pelajari:-
- membancuh dan menghasilkan moist chocolate cake
- membancuh dan membuat chocolate glaze & fresh cream dari non-dairy cream
- menyalut kek dengan fresh cream & chocolate glaze
- menyiapkan hiasan kek ala cafe
- bawa pulang: kek 6" yang dihasilkan
ALL CHOCOLATES CAKES
Duration: 7 jam
Fees: RM280 seorang
Personal Class Fees: RM700 / RM250 setiap satu jenis kek
Anda akan pelajari:-- membancuh dan menghasilkan 3 jenis kek yang exclusive dengan menggunakan bahan-bahan terpilih dan terbaik beserta dark chocolate export
- Chocolate Caramel Salted Cake
- Chocolate Perfection Cake
- Chilled Oreo Chocolate Cheese Cake
- menggunakan ring untuk chilled cake
- membuat choc deco
- membuat choc deco
- bawa pulang setiap kepingan kek
MURTABAK CHEESE CRACKER
Duration: 1 1/2 jamFees: RM100 seorang
Personal Class Fees: RM180
Anda akan pelajari:-
- membuat & menghasilkan murtabak cheese cracker yang enak dan harum
- bawa pulang 1 bekas mini pack
CHEEZY BREAD PUDDING
Duration: 1 1/2 jam
Fees: RM100 seorang
Personal Class Fees: RM180
Anda akan pelajari:-
- membuat & menghasilkan cheezy bread pudding & sos vanilla dengan resipi yang mudah tetapi rasa yang sangat enak.
- bawa pulang 1 bekas mini pack
SNOWY COTTON CHEESE CAKE
Duration: 1 1/2 jam
Fees: RM150 seorang
Personal Class Fees: RM250
Anda akan pelajari:-
- menghasilkan snowy cotton cheese cake dengan method yang mudah & cepat. Kek yang sangat lembut, cheezy dan pasti digemari
- bawa pulang sebahagian kek
MINI PAVLOVA
Duration: 2 jam
Fees: RM150 seorang
Personal Class Fees: RM200
Anda akan pelajari:-
- menghasilkan & mempelajari teknik & tip mendapatkan pavlova yang cantik.
- beberapa jenis topping
- cara penyimpanan & hiasan
- bawa pulang sebahagian yang dihasilkan
ALL FRUITY CAKES ** new module
Duration: 7 jam
Fees: RM280 seorang
Personal Class Fees: RM700 / RM250 setiap satu jenis kek
Anda akan pelajari:-- membancuh dan menghasilkan 3 jenis kek yang exclusive dengan menggunakan bahan-bahan terpilih dan terbaik
- Moist Cheezy Carrot Cake
- Banana Chocolate Fudge Cake
- Fruitilicious Cake
HOKKAIDO CUPCAKES
Duration: 1 1/2 jam
Fees: RM100 seorang
Personal Class Fees: RM200
Anda akan pelajari:-
- menghasilkan hokkaido cupcakes dgn resipi original (bukan chiffon)
- filling yg ala2 ice cream
- cara penyimpanan & hiasan
- bawa pulang sebahagian yang dihasilkan
CREAM PUFF
Duration: 1 1/2 jam
Fees: RM100 seorang
Personal Class Fees: RM200
Anda akan pelajari:-
- menghasilkan cream puff yang gebu
- pelbagai jenis filling
- cara penyimpanan
- bawa pulang sebahagian yang dihasilkan
CONGO BARS
Duration: 1 1/2 jam
Fees: RM150 seorang
Personal Class Fees: RM250
Anda akan pelajari:-
- dua jenis: Chocolate Walnut Congo Bars & Butterscotch Choc Congo Bars
- menghasilkan dessert congo bars dengan chocolate yg "melty"- cara penyimpanan & hiasan
- bawa pulang sebahagian yang dihasilkan
FUDGY BROWNIES
Duration: 1 1/2 jam
Fees: RM120 seorang
Personal Class Fees: RM200
Anda akan pelajari:-
- menghasilkan Brownies - Rich Chocolate d- cara penyimpanan & hiasan
- bawa pulang sebahagian yang dihasilkan
BASIC MUFFIN
*blueberry, strawberry, chocolate
Duration:2 jam
Fees: RM150 seorang
Personal Class Fees: RM220
Anda akan pelajari:-
- teknik menghasilkan muffin dengan pelbagai jenis filling
- cara penyimpanan
- bawa pulang sebahagian yang dihasilkan
BLACKFOREST CHEESE CAKEDuration: 2 jam
Fees: RM150 seorang
Personal Class Fees: RM250
Anda akan pelajari:-
- teknik menghasilkan "chilled cheese cake
- cara penyimpanan
- bawa pulang sebahagian yang dihasilkan
DAIM CROQUANT MINI PACK CAKE
Duration: 2 jam
Fees: RM150 seorang
Personal Class Fees: RM250
Duration: 5 jam
Fees: RM200 seorang
Personal Class Fees: RM350
Anda pelajari:
- asas coklat, bahan, peralatan, pembuatan & penyimpanan
- menghasilkan:
Anda pelajari:
- asas coklat, bahan, peralatan, pembuatan & penyimpanan
- menghasilkan:
- Praline - 3 jenis
- Lollichoc
- Marshmellow Stick
- Chocolate Oreo Cookies
- Chocolate Bar
- Transfer Image Chocolate
FLAWLESS FRESH CREAM DOLL CAKE
Duration: 4 jam
Fees: RM330 seorang
Personal Class Fees: RM400
Anda pelajari:
- untuk mendapatkan hasil deko yang menarik. "flawless"
- teknik & tips untuk handle fresh cream
Anda pelajari:
- untuk mendapatkan hasil deko yang menarik. "flawless"
- teknik & tips untuk handle fresh cream
** Semua jenis kelas adalah secara group hands on (buat bersama-sama) dan hasil akan dibahagikan sama kecuali untuk kek akan bawa pulang size 6" atau seperti yang dinyatakan.