Asas Menyalut Kek Dengan Buttercream

Kepada mereka yang boleh membuat cake dan mendeko kek. Tetapi menghadapi masalah untuk menyalut kek dengan buttercream agar nampak cantik, licin dan cepat. Dengan mempelajari teknik saya, anda mampu menyalut kek kurang dari 10 minit sehingga cantik dan licin.

Category: Anyone
Time: 1 1/2 Jam
Fees: RM70 seorang
Perlu bawa sebiji kek bulat size 6", 7" ATAU 8", cake board, cake box & kain lap
Minuman ringan disediakan


Anda akan pelajari:
- mengetahui bagaimana untuk mendapatkan kek yang rata setelah siap dibakar (tidak memerlukan teknik memotong atau 'leveling')
- mempelajari teknik 'crumb coat'
- mempratikkan teknik yang betul untuk menyalut kek dengan mudah dan licin

Note: tidak termasuk mendeko kek, hanya menyalut sahaja.

Feedback dari yang menghadiri kelas ini
"Salam kak ellie, mekasih byk2.. sungguh tidak ku duga, senang jer melepa kek ni! sebelum ni memang bikin tension dan berjam-jam saya buat tak penah nak cantik dan smooth. Alhamdullilah, lepas berguru ngan kak ellie, sekejap je saya dah pandai (puji diri sendiri ni!!). Suami saya pun kagum, dia kata licin macam beli kat kedai. Semua tip-tip yang kak ellie kasi, semua sgt berguna. Dapat extra knowledge lagi tu bile attend your class ni. Time kasih kak ellie (sambil tunduk tanda hormat cam org jepon). Semoga kak ellie sukses selalu." - mimi