Kurma Coklat melalui Pos Laju

Assalammualaikum & Good Day everyone,

Kurma Coklat kini boleh dipos secara pos laju!
Pada yang berminat, berikut adalah harga tambahan untuk pos laju:-

1 bekas - RM7
2 bekas - RM9
3 bekas - RM11
4 bekas - RM12

Lebih dari 4 bekas, sila email pada saya. Penghantaran melalui pos hanya di Semenanjung Malaysia sahaja. Tidak termasuk Sabah & Sawarak. Penghantaran melalui pos hanya dilakukan pada setiap hari Isnin & Khamis pada setiap minggu sahaja.

Khidmat pos laju ini hanya tempahan direct pada saya sahaja, bukan dari ejen-ejen saya ya :)

Hanya Kurma Coklat sahaja yang boleh di courier. Cookies lain semua tak boleh. Takut jadi serbuk :)

Ole-ole Ramadhan & Syawal

Assalammualaikum & Salam Ramadhan,

Ole-ole Ramadhan & Syawal datang lagi :)

Tarikh akhir untuk buat tempahan ialah pada 23 Ogos 2010.

Berminat jadi ejen? boleh email saya (deheart@gmail.com. Komisyen menarik dan saya akan buat promosi juga untuk anda. :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

KURMA COKLAT - PILIHAN DI BULAN RAMADHAN & SYAWAL

Makan kurma semasa bersahur & berbuka adalah sunnah Rasulullah. dan banyak manfaatnya dari sebutir buah kurma. Sebagaimana hadis yang diriwayatkan oleh Anas bin Malik, beliau berkata :

“Rasulullah Sallallahu `Alaihi Wasalla berbuka dengan kurma dan barangsiapa yang tidak mendapatkannya maka hendaklah ia berbuka dengan air kerana sesungguhnya air itu pembersih.

Antara hadis lain yang menyatakan kelebihan buah kurma; Maksudnya:

Daripada Adiy bin Hatim, ia berkata : “Saya mendengar Rasulullah Sallallahu `Alaihi Wasallam bersabda : “Hindarilah api neraka walaupun (dengan memberi sedekah) sebelah buah kurma.


Dengan kurma coklat ini juga, memudahkan kita mendidik anak2 atau mereka yang tidak mengemari buah kurma yang dimakan begitu sahaja. Kemanisan kurma yang disaluti lemak coklat adalah lebih enak dan chocolaty. Kurma coklat juga boleh diletakkan dimeja hidangan semasa hari lebaran. Sangat sesuai untuk dijadikan sebagai hadiah juga.

Kurma Coklat
TOP SELLING!
KURMA COKLAT
Kurma mariami disaluti dengan Dark Chocolate untuk rasa coklat sebenar.
Tidak menggunakan Cooking Chocolate (rasa yang terlalu manis). Dark Chocolate memiliki kandungan koko atau biji coklat yang paling tinggi iaitu hampir 70% serta kurang gula dan tanpa minyak sayur terhidrogenasi.

Kuantiti: 40pcs++(bekas penuh)
Harga: RM24

Kurma Coklat Berbadam
TOP SELLING!
KURMA COKLAT BERBADAM
Kurma mariami berintikan badam yang telah dipanggang dan disaluti dengan Dark Chocolate untuk rasa coklat sebenar. Tidak menggunakan Cooking Chocolate (rasa yang terlalu manis). Dark Chocolate memiliki kandungan koko atau biji coklat yang paling tinggi iaitu hampir 70% serta kurang gula dan tanpa minyak sayur terhidrogenasi.
Kuantiti: 40pcs++(bekas penuh)
Harga: RM28

Kurma Coklat - Gift Pack
KURMA COKLAT DALAM GIFT PACK
Kurma Coklat atau Kurma Coklat Berbadam dalam Gift Pack. Sesuai dijadikan sebagai hadiah. Diserikan dengan ribbon. (boleh pilih ribbon warna merah, hijau dan gold)

Harga
~ 24pcs Kurma Coklat - RM18.40
~ 24 pcs Kurma Coklat Berbadam - RM20.80
~ 12pcs Kurma Coklat + 12pcs Kurma Coklat Berbadam - RM19.60

Pembelian melebihi 20 gift pack, diskaun 5%

Popia Sira Manis & Masin
TOP SELLING!
POPIA SIRA MANIS / MASIN
Popia bersira yang ranggup dan garing. Boleh pilih popia sira manis atau popia sira masin. Seronok mengunyah!

Kuantiti: 600gram++
Harga: RM16

Crunchy Honey Cornflake
CRUNCHY HONEY CORNFLAKE
Kerangupan Cornflake yang bermutu dibakar bersama dengan almond nibs; warna keemasan dari madu membuka selera. Taburan choc rice pelangi menambah serinya. Tak boleh henti kalau makan satu! Isi padat dalam setiap satu papercup.

Kuantiti: 62pcs++
Harga: RM24

Double Choc Chip Cookies
TOP SELLING!
DOUBLE CHOCOLATE CHIP
Lebih fresh dan sedap dari famos amos. Penuh dengan keranggupan cookies yang sarat dengan choc chip dan almond nibs.Cookies wajib untuk hidangan hari lembaran! Komen dari customer "sampai serbuk dia saya pulun!"

Kuantiti: 55pcs++
Harga: RM24

Macaroon Crips Cookies
NEW!!!!
MACAROON CRIPS
Cornflake hancur bersama taburan bijan dan chocolate chip! Rasa ranggup, enak dan lemak. Lain dari cookies yang biasa. Pasti menjadi kegemaran.

Kuantiti: 60pcs++
Harga: RM24

Orange Chocolate Cookies
ORANGE CHOCOLATE CHIP
Rasa segar oren bersama dengan inti coklat chip didalam dan chocolate drizzle sangat mengasyikkan. Jangan kata budak-budak, mak & pak budak pun pasti suka.

Kuantiti: 80pcs
Harga: RM24

Crispy Coconut Cookies
CRISPY COCONUT
Resipi tradisi dan turun temurun. Rasa lemak manis dan keharuman
kelapa memikat selera. Rangup dan berlemak manis. Baby pun boleh makan :)

Kuantiti: 50pcs
Harga: RM20

Melting Mazola Cookies
MELTING MAZOLA
Menggunakan minyak jagung asli Mazola. Kacang tanah yang di panggang, di buang kulit & di kisar. Melting in the mouth :)

Kuantiti: 80pcs
Harga: RM24

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PROMOSI! PROMOSI! PROMOSI!

Dengan setiap pembelian melebihi RM250 anda layak mendapat diskaun 8% dari jumlah keseluruhan dan juga PENGHANTARAN PERCUMA (drop off). Terhad di sekitar kawasan berdekatan Selangor & Kuala Lumpur sahaja. Pakat ajak kawan-kawan, jiran tetangga & saudara mara untuk beli bersama :)

SELF PICKUP
Self pickup di Bangi & Puchong sahaja. Atau boleh hubungi agent yang berhampiran dengan kawasan anda. Klik untuk senarai agent.
[PETA BANGI] [ PETA PUCHONG]

DELIVERY
Penghantaran hanya untuk pembelian melebihi RM150 sahaja dengan kos penghantaran bermula dari RM5 - RM40 bergantung pada lokasi. Buat masa ini kami hanya membuat penghantaran di sekitar kawasan berdekatan Selangor & Kuala Lumpur sahaja.

Penghantaran Percuma (drop off) pada tarikh-tarikh berikut:-
**Penghantaran percuma ini hanya untuk pembelian melebihi RM100.

2hb September (9am - 4pm)- area berdekatan KLCC, Jalan Ampang, Melawati, Jalan TAR, Pandan Jaya, Cheras dan Sri Petaling

6hb September (9am - 4pm) -
area berdekatan Sri Kembangan, Puchong, Subang Jaya, USJ, Kelana Jaya, PJ dan Damansara

7hb September (9am - 4pm): Bandar Baru Bangi, Kajang, Putrajaya, Cyberjaya dan Nilai

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MACAM MANA NAK ORDER?

Boleh email saya ke deheart@gmail.com. Berikan butir-butir berikut:-
Nama:
Contact No:
Jenis ole-ole dan kuantiti:
Self Collect atau Delivery?
Tarikh Collect / Delivery:

**Bayaran sebanyak 50% perlu didepositkan 2 hari selepas pengesahan tempahan diemailkan dan baki bayaran perlu dibuat sebelum 30hb Ogos. Pada yang nak bayar full payment terus, sangat dialu-alukan.

**Semua biskut diperbuat dari butter bukan marjerin untuk mengekalkan rasa enak dan rangup. Tiada bau tengit dan tahan lebih 3 bulan.

**Bekas container tahun ni lebih menarik; microwave safe, bertangkai & kedap udara! Boleh recycle guna. Cantik pula tu :) Cuma untuk cornflake, popia & macaroon menggunakan bekas container macam bahulu tapi kecil sedikit.

Batch 23 Julai: Combo A

Assalammualaikum & Good Day semua :)

Kelas Combo A: Baking & Deco Buttercream Cake & Cupcakes

Dihadiri oleh Kak Shina (Kajang), Elmi (puchong) & Prasanna (Klang). Suka tengok dengan ketelitian dan kreativiti mereka :) Semoga sukses & berjumpa lagi :)

Pada yang berminat untuk blaja bake & deco cake & cupcakes dengan buttercream, boleh rujuk menu di sebelah dalam kategori package ya. Semua dibuat secara praktikal termasuk la membuat buttercream & choc ganache :)

Batch 23 Julai

Batch 23 Julai

Batch 23 Julai

Batch 23 Julai
(Sangat kemas! Hasil kerja tangan peserta)

Batch 23 Julai
(Cantik kan? Ni pun kerja tangan peserta)

Batch 23 Julai
(Extra cupcakes, peserta deko ikut kreativiti sendiri.. very nice!)

Batch 18 Julai 2010: Combo Doll

Assalammualaikum & Good Day semua :)

Ini merupakan Combo Doll pertama yang dijalankan; Buttercream Doll Cake & Fondant Doll Cake. Kenapa saya tak panggil Barbie Doll Cake? Sebab Barbie tu nama brand. Dan saya tak menggunakan original Barbie Doll untuk cake yang sebegini. Hanya menggunakan Doll Topper sahaja. :)

Kelas ni dihadiri oleh Azura (Kajang), Rafidah (Nilai) & Julie (Klang). Semuanya peserta yang pernah ikuti kelas2 saya yang lain :) Frankly, kelas ni sangat menyeronokkan. Lagi2 bila dah siap dan cantik hasilnya.

Teknik yang saya kongsikan dalam kelas ini sangat mudah untuk diikuti. Mould juga yang mudah dan murah untuk didapati. Tak perlu beli mould doll yang beratus2 :) Dan yang pasti, pasaran untuk Doll cake ni sangat menggalakkan. Jadi mudah di marketkan :)

Sesapa yang nak join kelas ni, boleh lihat module penuh di menu sebelah ya :)

Batch 18 Julai

Batch 18 Julai

Batch 18 Julai

Batch 18 Julai

Batch 18 Julai

Batch 18 Julai

Baking & Deco cupcakes: 4 ogos (rabu)

Assalammualaikum & Good Day semua :)

Last minute ada permintaan untuk kelas baking & deco cupcakes hari rabu akan datang ni sebelum menjelang ramadhan. Sesiapa berminat boleh register via email. Ada 2 kekosongan lagi. Kelas bermula pada 10am-5pm. Detail lanjut apa yang akan dipelajari boleh lihat link di menu sebelah. Jadual calendar diatas akan saya update jika berkesempatan. Ni pun buat post pakai hp je atas katil... Hihiihihi... Mata dah kuyu... Nite semua :)

Batch 13 Julai 2010: Buttercream Cake + Drawing on BC Cake

Assalammualaikum & Good Day semua :)

Kak Sar dari Bandar Saujana Putra request untuk Combo Mix Buttercream Cake + Drawing on Buttercream Cake. Kak Ann Aziz dari Puchong & Isha dari Shah Alam pun turut serta. Semua peserta tekun belajar dan tak henti2 amik note :) Paling seronok tengok gelagat mereka masa time drawing. Suka abis... :) Semoga semua berjaya dan kita bersua lagi!

Batch 13 Julai 2010

Batch 13 Julai 2010

Batch 13 Julai 2010

Batch 13 Julai 2010

Batch 13 Julai 2010

Cantikkan hasil deco mereka? Nak deco macam mereka? Boleh join my class. Akan diajar dari basic :)

Batch 10 Julai 2010: Combo A: Baking & Deco Cake & Cupcakes

Assalammualaikum & Good Day semua :)

Kelas combo A ni dihadiri oleh kak Azizah (Ampang), Puan Rehanah (Kajang) & Irfarina (Shah Alam). Saya salut pada Puan Rehanah walaupun dah berusia 60 tahun tapi masih ada minat untuk baking & deco. Dan kagum juga dengan kecekapan beliau walaupun katanya tak pernah pegang peralatan deco semua ni :) Kak Azizah & Irfarina juga sangat cermat & teliti orangnya. Alhamdullilah semua pulang dengan dekorasi cupcakes & cake :)


Pada yang berminat nak blaja, walaupun zero knowledge, jangan risau. InsyaAllah bila pulang u all boleh buat kek & cupcakes sendiri :)

Batch:10 Julai 2010

Batch:10 Julai 2010

Batch:10 Julai 2010

Drawing on Buttercream Cake pada 5 Ogos

Assalammualaikum & Good Day semua :)

Sekali lagi saya akan buat Drawing on Buttercream Cake dengan harga promo. Hanya RM150 sahaja! dan saya buat awal sedikit atas permintaan orang yg bekerja :) jadi mungkin boleh ambil cuti separuh hari ajer :) Pada para bakers yang nak buat special sikit untuk Kek Raya, masa ni lah sesuai untuk pelajari teknik drawing ni. Boleh la lukis ketupat, masjid or Upin Ipin berbaju melayu :) Customer sure suka! Details as below.

PROMO: Drawing on Buttercream Cake (RM150 only)
Date: 5 Ogos (Khamis)
Time: 9.30am - 12.30pm
Fees: RM150 seorang (jimat RM30)
Peralatan perlu dibawa: Pen, Apron & kain lap
Light refreshment
4 orang sahaja

Anda akan pelajari secara Hands-on:-
- membancuh & menyediakan piping gel
- mempelajari teknik transfer drawing
- mewarna drawing dengan piping gel
- mempelajari beberapa jenis borders
- banyak tips untuk mendapatkan hasil kek yg cantik akan diberikan

Untuk makluman, kelas ini tidak memerlukan anda mahir dalam melukis. Yang tak reti lukis walau orang lidi skali pun, akan dapat belajar teknik melukis yang mudah & menyeronokkan. Boleh lihat peserta yang pernah ikuti kelas ini di link ni: - http://bake-and-deco.blogspot.com/search/label/Drawing%20on%20Buttercream%20Cake

Berminat? Klik untuk mendaftar

COMBO D: Basic Buttercream Cake + Drawing on Buttercream Cake

Time: 9.30am - 5.30pm
Fees: RM340 seorang (jimat RM60)
Peralatan perlu dibawa: Pen, Apron & kain lap
Makan Tengahari disediakan
Max 5 orang

Anda akan pelajari:-
- mengenali bahan mentah, suhu & jenis oven
- membancuh , membakar dan menghasilkan sponge cake & butter cake
- membuat buttercream, piping jelly & chocolate ganache
- mengenali fungsi-fungsi peralatan asas yang diperlukan
- cara menjaga dan menyimpan kek dan peralatan dengan betul
- cara menyimpan dan mewarnakan buttercream
- mempelajari dan mempraktikan beberapa jenis nozzles asas
- mempelajari teknik 'pressure control'
- membuat beberapa jenis filling
- membuat teknik 'crumb coat' pada kek
- mempelajari teknik yang mudah untuk menyalut kek
- cara menggunakan & menjaga edible image
- mendeko kek dengan Edible Image
- membancuh & menyediakan piping gel
- mempelajari teknik transfer drawing
- mewarna drawing dengan piping gel
- mempelajari beberapa jenis borders
- banyak tips untuk mendapatkan hasil kek yg cantik akan diberikan
- setiap peserta akan bawa pulang 2 biji kek yang dideko sendiri

Batch 13 Julai 2010

Batch 13 Julai 2010

Batch 13 Julai 2010