Fees: RM200 seorang
Peralatan perlu dibawa: Pen, Apron & kain lap
Makan Tengahari disediakan
Min 2 orang peserta & Max 4 orang peserta
Anda akan pelajari:-
- membancuh , membakar dan menghasilkan sponge cake
- membuat & mewarnakan buttercream
- membuat beberapa jenis filling
- mengenali fungsi-fungsi peralatan asas yang diperlukan
- mempelajari dan mempraktikan beberapa jenis nozzles asas
- mempelajari teknik 'pressure control'
- mempelajari teknik yang mudah untuk menyalut kek
- cara menggunakan & menjaga edible image
- banyak tips untuk mendapatkan hasil kek yg cantik akan diberikan
KLIK UNTUK LIHAT GAMBAR PESERTA YANG PERNAH MENGIKUTI KELAS INI
Note: Hasil kek yang dipelajari memang akan nampak 'crowded' dan warna yang banyak. sebab banyak teknik dan penggunaan nozel yang pelbagai jenis. Yang penting anda akan pelajari banyak perkara dan practice semasa kelas. Balik nanti dah pandai menggunakan pelbagai jenis nozel dan tau hasil bentuknya kan? :)