Batch 2 February 2011: Variety Cakes

Assalammualaikum & Good Day semua :)

Dalam kelas variety cakes, akan pelajari cara2 untuk membuat, membancuh & mengenali sifat2 sponge cake. Saya tidak menggunakan premix flour untuk sponge cake, tetapi saya menggunakan resipi yang asli :) rasa yang lebih sedap. lembut & beraroma :)

Kemudian akan belajar untuk membuat filling & assemble pandan layer cake, ice cream cake & black forest cake. Sifat2 & ciri2 setiap cake juga akan dipelajari. Ice cream Cake & Black forest disaluti dengan fresh cream. Sifat2 fresh cream & cara melepa kek juga diperkenalkan. Juga, saya akan berikan juga guideline untuk meletakkan harga & tips deko yg lebih menarik untuk meluaskan pasaran bagi mereka yang mahu berniaga... :)

Kesemua yang hadir kelas kali ini merupakan peserta yg pernah mengikuti kelas2 saya yang lain iaitu Farah (puchong), Waty (KL), Noriza (Kajang) & Syahida (Bangi). Setiap orang bawa pulang 3 biji kek sekali gus! Takde main potong2 punya.. Semua hasil yang telah mereka kerjakan seharian.. All the best semua :)

Batch 2 February 2011: Variety Cakes

Batch 2 February 2011: Variety Cakes

Batch 2 February 2011: Variety Cakes

Batch 2 February 2011: Variety Cakes